lørdag 21. desember 2013

Engler daler ned i skjul

Min tegning, etter William Bouguereau.
For å ha litt å gjøre de siste timene før jul fikk vi i oppgave å finne et bilde med tema engler og gjengi det ved tegning. Vi skulle fokusere på valører og bruke cykloper (en type blyant).

Originalbildet, Cupid og Psyche av William Bouguereau.

fredag 20. desember 2013

Julekort


Hunden min Bella ble motiv.

Jeg tar valgfaget trykk og foto, og i dette faget fikk vi i oppgave å lage to julekort med egentatte foto. Bildene er redigert og satt sammen i photoshop, jeg brukte diverse teksturer og elementer for å etterligne håndlagde (scrapbook-aktige) julekort.

Bloggbakgrunn

Vi fikk i oppgave å fokusere på designet til bloggen vår og for å gjøre den tidligere helhvite bloggen min litt mer spennende tok jeg et utsnitt fra et maleri jeg malte i fjor og brukte som bakgrunn.

Jeg ville få frem teksturen i lerretet og blåste opp et lite utsnitt, kan du se hvor det er tatt fra?
Maleriet er fra en oppgave der vi skulle kopiere et maleri fra en kjent maler. Jeg valgte Smågriser/Griser av Franz Marc.

Maleriet jeg så etter, Griser av Franz Marc.

tirsdag 10. desember 2013

Sjablong trykk på nett/veske/oppbevaring

Vi fikk i oppgave å trykke med sjablong på tekstil og bruke dette i vår egensydde veske, nett eller "beholder". Motivet og stoff kunne vi velge selv og et av få krav var at produktet måtte være noe man kunne oppbevare noe annet i, enkelte i min klasse lagde blant annet toalettmapper og ipad/pc etui. 


Prøvetrykk:
Oppgaven startet med at vi fikk en liten innføring i bilderedigering og sjablongtrykk slik at alle fikk prøvd å trykke minst en gang før man begynte på den faktiske oppgaven. Alle fant frem hvert sitt bilde som vi redigerte i photoshop til kun svart og hvitt, slik at man lettere kunne skjære ut en av delene. Deretter printet vi de ut på vanlige A4 ark og skar ut enten den svarte eller hvite delen og trykket på en bit med stoff.

Orginalbildet og mitt prøvetrykk, teksten til venstre skal si "Lana".


Inspirasjon:
Jeg startet oppgaven med å finne litt inspirasjon og finne et tema til mitt trykk og veske/nett. Jeg husket å ha sett det kjente portrettet til Marilyn Monroe av Andy Warhol og syntes dette hadde en morsom stil som passet godt til trykking, det var kun senere at jeg fant ut at disse portrettene av Warhol faktisk var laget med en slags trykketeknikk. Jeg ville også få med et sitat av et eller annet slag og med Warhols bilder i stilen pop art passet et sitat om popularitet. Dermed bestemte jeg meg for at temaet mitt skulle være popularitet/det populære og ironi. Ironi fordi sitatet jeg valgte: “What is right is not always popular and what is popular is not always right.” av Albert Einstein er ironisk ettersom Einstein selv har blitt/var så populær og samtidig kjent for å være så "riktig". Ting er ofte også fremstilt litt ironisk i popkunsten.

Moodboard


Skisser:
Når jeg hadde lagd moodboardet og fått en følelse av hvordan veska/nettet skulle fremstå måtte jeg finne ut hvordan jeg skulle kombinere elementene fra popkunsten og Albert Einstein sitt sitat, og lagde derfor noen skisser.


Skissen jeg valgte å jobbe videre utifra.
Jeg bestemte meg for å redigere Einstein sitt kjente bilde (når han geiper) i fargene og stilen til Andy Warhols bilde av Marilyn Monroe med rosa bakgrunn og øyenskygge. Slik kunne jeg kombinere to veldig kjente bilder og dermed også lettere få frem temaet mitt. Jeg vurderte også prikker på hankene til nettet, men syntes det ble nok med selve trykket av Einstein, jeg valgte itillegg å ha en veldig sterk rosa bakgrunn og trengte en rolig farge til hankene. Grunnen til at jeg valgte rosa henger sammen med at jeg syntes dette er en farge som representerer popularitet, det er med andre ord en "populær" farge.


Jeg lagde også en arbeidstegning for å vite ca. hvor stor nettet skulle bli og hvor mye plass jeg til slutt ville få.


Photoshop: 


Etter at jeg hadde bestemt meg for hvordan motivet skulle se ut måtte jeg  redigere bildet til Albert Einstein for å få det til å ligne stilmessig på Marlyn Monroe sitt bilde. Dette gjorde jeg i photoshop og fulgte oppskriften i denne youtube videon: http://www.youtube.com/watch?v=G7NZa8W0Nu4. Man startet med å skape en høy kontrast mellom svart og hvit, dette måtte man gjøre for hvert "lag" (hår, ansikt, osv,), deretter var det bare å fylle inn med farger.

Resultat 


Trykk:

Noen sy og fargeprøver måtte til før jeg kunne sette igang med det endelige trykket.


Alle lagene som måtte trykkes.

Etter at jeg hadde photoshoppet bildet til Einstein printet jeg det ut på et spesielt type papir som har lim på en side når du drar av det ene laget (gjennomsiktig plastikk-aktig lag, vanligvis brukt på bøker). Deretter skjærte jeg ut akkurat de delene hvor jeg skulle trykke og kunne "lime" (fjerne det ene laget) arket på stoffet og trykke. Det var derimot litt tungvint med så mange lag i bildet ettersom jeg da måtte printe ut og skjære for hvert av de. I etterkant ser jeg at jeg derimot kanskje kunne hatt noen færre lag, altså heller skjært ut mer i ett lag. Til slutt måtte også litt justeringer med pensel til, som sett på siste bilde i serien over. 

Her skjæres sitatet ut. 
Når skriften skulle printes ut glemte jeg derimot at den måtte speilvendes og endte opp med å kun feste arket oppå stoffet (riktig vei) med knappenåler og trykte på den måten. Skriften ble derfor ikke helt ren, men etter min mening gjør dette ingenting ettersom det gir skriften et litt røft preg og jeg valgte derfor å beholde den slik.

Ferdig trykk.


Sying:
Deretter var det kun igjen å sy selve nettet. Jeg valgte en mørk blåfarge til hankene og til stoffet inne nettet/foret, mens det rosa stoffet dekker selve utsiden, både fremsiden og baksiden. Jeg sydde det rosa og det mørke stoffet hver for seg før jeg sydde de sammen i toppen etter å ha brettet inn kantene og puttet hempene nedi mellom de to stoffene.  

Det ferdige produktet.
Alt i alt syntes jeg dette har vært et veldig spennende og nytt prosjekt der man fikk lært både litt om bilderedigering, trykking og sying. Jeg har lært særlig mye hvordan forskjellig stoff oppfører seg og hvilke forskjellige måter man kan trykke på. Det rosa stoffet jeg brukte var feks vanskelig å få rene trykk på kun ved å bruke et vanlig ark, mens et ark som er "limt" inntil fungerte fint (trolig grunnet at det var tynnere og krøllet seg lettere når det ble vått). Jeg syntes også det var morsomt å kunne få velge tema selv, og har vinklet mitt tema innpå det å være populær og håper det på en litt ironisk måte vil kunne få en til å spørre seg selv om en burde godta alt kun fordi alle andre gjør det, og hva og hvorfor noe/noen er populært. Til slutt syntes jeg det ble et fint og litt morsomt produkt som svarer godt på oppgaven, og selv om trykkingen tok ganske lang tid syntes jeg at jeg kom godt i havn.

Innføring i SketchUp

For en liten stund siden fikk vi en kort innføring i et program som heter SketchUp. Et program som brukes for å lage modeller i 3D, ofte brukt med tanke på arkitektur og design. Her er bilder av to kjappe modeller vi lagde:
Først prøvde vi oss litt ut i programmet helt fritt. 

Deretter fikk vi en tegning av et hus med mål som vi skulle konstruere (treet er lastet ned fra nettet).

mandag 21. oktober 2013

Innføring i søm


  

 

 
Vi har fått en kort innføring i søm der vi lærte litt om det tekniske og lagde noen enkle "beholdere".

tirsdag 15. oktober 2013

Design av T-skjorte




Oppdraget til denne oppgaven lød som følger: "Du skal designe en t-skjorte som skal profilere Studiespesialiserende med formgivingsfag på best mulig måte". Alle i klassen fikk designe sin egen t-skjorte med skriften "kunst, design, arkitektur og studiespesialiserende med formgivingsfafg", deretter skal en velges til å bli trykt opp og bli brukt av lærere som skal informere om linjen vår (på blant annet ungdomskoler). 
Ideen bak mitt design er litt av kontrastene mellom visuelle kunstfag og design og arkitektur, og hvordan de utfyller hverandre. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å illustrere kontrastene mellom kunstfagene og den generelle studiekompetansen vi får (blant annet fordi det er noe av det jeg liker best ved denne linjen), men tiden ble litt knapp og jeg syntes balansen mellom de to kunstfagene var like viktig/spennende å illustrere. Når det gjelder utformingen og plasseringen tok jeg noe inspirasjon fra taijitegnet (yin og yang) tegnet som nettopp er et symbol for motsetninger som utfyller hverandre.
Ved bruk av farge prøvde jeg også å tenke litt kontraster, med kalde og varme kontraster der den "visuelle kunstfag" delen fikk noen varme farger og "design og arkitektur" fikk kalde farger. Det ble også en komplementærkontrast mellom de blå og oransje fargene, og de litt gulaktige fargene (på baksiden) og lilla. Lilla ble en grei slags "mellomfarge" på forsiden og passet fint som kontrast til gul på baksiden. På baksiden brukte jeg i midlertidig en litt lysere lilla for at forsiden skulle stå mest frem og en lettere skal kunne lese skriften på baksiden.
Objektene jeg valgte til å illustrere min idé var en torso, en krukke, operahuset i Oslo og en rekke redskaper (en blyant, pensler, tusj, osv.). Operahuset fordi dette selvfølgelig er en viktig del av arkitekturfaget, og et vakkert bygg med geometriske linjer, krukken fordi vi driver/har drevet noe med leire/keramikk (en krukke har også veldig organiske linjer), og en torso fordi vi har drevet/skal drive endel med anatomi (en torso har også veldig organiske linjer som jeg syntes passer visuelle kunstfag bra). Anatomi er samtidig noe som kan være veldig matematisk og regelbestemt (derfor passer det til en viss grad at denne ble i gråfarger, noe som jeg syntes tilhørte design og arkitektur). 
Jeg prøvde å få skriften tydelig frem, så tydelig at man kan lese det på litt avstand. Dette prøvde jeg å utføre med en slags rammefarge som passet/var kontrastfargene. 
Når det kommer til helheten syntes jeg den ble fin, jeg prøvde å skape en sammenheng ved å ha samme type tekst og samme lillafarge på baksiden (bare lysere), jeg plasserte også en blyant på baksiden for å ta opp igjen tråden med penslene og tusjene på forsiden. 
I alt syntes jeg dette var en morsom oppgave, det var særlig morsomt å få jobbe i photoshop, men jeg skulle gjerne hatt litt lengre tid og et litt større "lerret" å jobbe på, men dette henger selvfølgelig sammen med hverandre og oppgaven var egentlig passe stor med tanke på tiden vi fikk til rådighet. 

tirsdag 8. oktober 2013

Høstutstillingen

Høstutstillingen er en årlig kunstutstilling i Oslo med samtidskunst.

Løvaas & Wagle
Til Hanna, Agnes, Frida og Jessica
2012
Vev
255 × 310

Utprøvning med pastellkritt



Tørrpastell 10 min
Oljepastell 10 min





















Første time vi arbeidet med pastell, noen oppvarmingskisser der vi brukte komplementærfarger til å beskrive form, skygger og farger. 
Stilleben med bruk av staffeli. 

Tørrpastell 5 stk x 1 min
En morsom øvelse der alle startet med ett minutt på sin tegning, deretter roterte vi slik at totalt 4 stykker tegnet på din tegning i ett minutt hver, man fikk deretter avslutte på sin egen tegning i ett minutt. 

Tørrpastell

Oljepastell 15 min

Oljepastell
Bildene er i kronologisk rekkefølge, og jeg syntes selv at disse øvelsene hjalp veldig når det gjelder det å bli kjent med pastellkrittene og hvordan de brukes.